Parhaat nähtävyydet
Pariisi

Peruutettavat liput
Ole joustava kaikkien lippujen ilmaisilla peruutusvaihtoehdoilla

Yhteistyö Getyouguide
Miljoonat matkustajat ovat jo käyttäneet GetYourGuidea toteuttaakseen matkaunelmansa.

Ranskan pääkaupunkina Pariisi on elänyt tärkeänä kaupunkina yli 2000 vuotta. Pariisi, jota kutsutaan usein lempinimelillä “City of Love” ja “City of Light”, on nykyään yksi maailman johtavista liike-elämän, muodin, viihteen, taiteen ja kulttuurin keskuksista. Pelkkä maininta Pariisista herättää kuvia kaupungin maailmankuuluista maamerkeistä, museoista ja katedraaleista.

Pariisia kutsutaan myös muotipääkaupungiksi, ja siellä asuu joitain maailman parhaita suunnittelijoita, kuten Yves Saint-Laurent, Lancôme, L’Oréal ja Christian Dior. Kaupungin ostosmahdollisuudet vaihtelevat ostoskeskuksista ulkotoreihin, kauppoihin ja kirpputoreihin. Yleiskatsaus Pariisin suurimmista nähtävyyksistä:

Pariisi - suosituimmat nähtävyydet vuonna 2024

Tärkeimmät nähtävyydemme

Disneyland Paris

Disneyland Paris on ikoninen teemapuisto ja lomakeskus pienessä ranskalaisessa Chessyn kaupungissa. Vain 40 minuutin päässä Pariisin keskustasta sijaitseva puisto tunnetaan Euroopan vierailluimpana teemapuistona. Disneyland Paris on pakollinen vierailu lapsille ja aikuisille Disneyn, Pixarin ja jopa Star Warsin faneille. Siellä järjestetään myös ensimmäinen 4D Ratatouille: The Adventure -ajelu.

Louvren museo

Palais du Louvre on tällä hetkellä yksi maailman suurimmista museoista. Tässä museossa voit ihailla egyptiläisiä, roomalaisia, itämaisia ​​ja kreikkalaisia ​​kokoelmia. Täällä näet huonekaluja, veistoksia ja maalauksia, mukaan lukien Leonardo Da Vincin maailmankuulu Mona Lisa, joka on kuvattu yksityiskohtaisesti muutama vuosi sitten Dan Brownin bestsellerissä Da Vinci Code. Mona Lisa maalattiin vuonna 1504 ja on tullut maailmankuuluksi salaperäisestä hymystään.

Montmartre

Pariisin pohjoisosassa (18. kaupunginosassa) löydät kuuluisan Montmartren kaupunginosan. Naapurusto on rakennettu Montmartren (La Butte Montmartre) 130 metriä korkean kukkulan päälle ja ympärille.

Moulin Rouge

Le Moulin Rouge on edelleen kuuluisa häikäisevästä revüüstään, jossa on erittäin suuri näyttelijäsuoritus. Se on kabaree, jossa taiteilija Toulouse Lautrec oli tuolloin tavallinen mies. Höyheniä, loistoa, loistoa ja loistoa eikä tietenkään tölkistä puutu. Moulin Rouge sijaitsee Sacré-Coeurin juurella Pigallen ja Boulevard Clichyn ympärillä olevalla viihdealueella.

Musée d'Orsay

Musée d'Orsay on suosittu ja paljon vierailtu maamerkki Pariisissa. Museosta löydät teoksia rakastetuilta mestarilta, kuten Degas, Manet, Monet, Renoir ja Van Gogh.

Notre Damen katedraali

Notre Damen katedraali on yksi Pariisin vaikuttavimmista nähtävyyksistä. Nimi tarkoittaa tanskaksi "Vor Frue Katedrali". Katedraali tuli tunnetuksi kirjasta, jonka Victor Hugo kirjoitti vuonna 1831: The Hunchback of Notre Dame. Kirja kertoo ilmiantaja Quasimodon onnettomasta rakkaudesta kaunista mustalaista Esmeraldaa kohtaan.

Sainte-Chapelle

Ludvig IX:n kuninkaallisen palatsin entinen hovikappeli oli Sainte-Chapelle. Sainte-Chapelle on vanhan kuninkaallisen palatsin ainoa säilynyt rakennus. Kappeli sijaitsee Pariisin keskustassa del de la Citén saarella lähellä Notre-Damea.

Löytää hotelli

 

Lyhyt tarina Pariisista

Pariisi, Manner-Euroopan suurin kaupunki ja Ranskan pääkaupunki, on yli 2000 vuotta vanha. Muinainen gallialainen heimo Parisii antoi nimensä kaupungille, mutta Julius Caesar nimesi sen uudelleen Lutetiaksi (Lutèce); nimi ei onneksi jäänyt kiinni!

Pariisi perustettiin “Ile de la Citélle”, saarelle, jolla luonnollinen pohjois-etelä-valtatie ylittää Seinen, noin 375 kilometriä ylävirtaan Englannin kanaalin suistosta. Saari muodosti luonnollisen puolustavan linnoituksen ja tarjosi kätevän risteyskohdan joen yli, joka erotti Galliasta.

Rooman valtakunnan kaatumisen jälkeen Ranskan hallitsijat asettuivat saarelle samoista syistä kuin gallialaiset ja roomalaiset. Kauppa kukoisti, kun joki, nykyinen Seine, tarjosi kuljetusta ja suojaa, ja väestö kasvoi. Valitettavasti tämä johti siihen, että saaren koon rajoittama kaupunki ruuhkautui, epähygieeniseksi ja altistui tautiepidemioille, erityisesti ruttolle.

Kun kaupunki jatkoi kasvuaan, se laajeni joen molemmille puolille. Oikeasta rannasta (jonka näet alavirtaan) tuli kaupallinen keskus; vasemmalla rannalla Pariisin yliopiston ja Grandes Ecolesin kanssa tuli henkinen keskus. Sorbonnen ympäristöä kutsutaan latinalaiskortteliksi, koska latina oli yliopiston kieli keskiajalla; siksi kaikki tällä alueella puhuivat latinaa.

1800-luvun lopulla Pariisi oli ruma sotku ilman Lontoon kaltaista brändiä. Napoleon III, joka ei ollut monarkkien suosituin, päätti kunnostaa sen kokonaan. Hänen ystävänsä Baron Haussman suunnitteli rohkean suunnitelman kaunistaakseen kaupunkia (ja tarjotakseen helppoja sotilaallisia vaihtoehtoja kaikkien vallankumouksellisten tukahduttamiseksi). Hän rakensi kuusi- ja seitsemänkerroksisia korkeita valkoisia kivirakennuksia suoraan leveille, puupaneloiduille bulevardeille ja kaduille luoden laajoja puistoja ja laajat näkymät (jossa väkijoukkoja voitiin hallita ja kattavuus harva).

Pariisista tuli elegantti kulttuurin ja taiteen keskus sellaisena kuin se on edelleen, vaikkakin ehkä hieman haalistunut. Tämä ajanjakso oli “La Belle Epoque”, jolloin Pariisissa tapahtui mitä tahansa muodikasta: impressionismia, musiikkisaleja, oopperaa, tieteellistä tutkimusta ja löytöjä. Ja tietysti legendaarisia bordelleja. Tämän ajanjakson Pariisin kohtaukset on ikuistettu maalareiden, kuten Pissarron, Cassattin, Toulouse Lautrecin, Utrillon jne., teoksiin.

Ensimmäisen maailmansodan aikana saksalaisia ​​estettiin pääsemästä Pariisiin, mutta he miehittivät kaupungin toisen maailmansodan aikana 1940-1944. Pariisi oli myös väkivaltainen alue opiskelijoiden ja työläisten marssien aikana vuonna 1968 ja uudelleen vuonna 2006, jolloin ulkomaalaisia ​​siirtolaisia. kaupunginosat protestoivat kaupunkia ja hallitusta kohtaan havaittuaan laiminlyöntiään.

Hauskoja faktoja Pariisista

  • “Pariisi” ei ole kaupungin alkuperäinen nimi. Monta vuosisataa sitten, kun Pariisin ensimmäiset asukkaat hankasivat vaatteensa Seinen mutaisilla rannoilla, kaupungin, joka perustettaisiin tälle paikalle ei kutsuttu Pariisiksi. Pariisin alkuperäinen nimi oli Lutetia Parisiorum (ranskaksi Lutèce) ja siellä asuneet siirtokunnat olivat kelttejä, jotka tunnettiin nimellä “Parisii”. Yleisesti uskotaan, että “Lutetia” tulee latinan sanasta lutum, joka tarkoittaa “mutaa” tai “sota”. Joten elegantti, kimalteleva kaupunki, jonka me kaikki tunnemme ja jota rakastamme, tunnettiin luultavasti ensin Pariisin mutakaupunkina.
  • Île de la Cité on Pariisin “syntymäpaikka”. Olitpa sitten vaeltelemassa ja ihailemassa St. Chapelle, Notre-Damen katedraali tai Pont Neufin ylittäminen, katso ympärillesi ja yritä kuvitella, millaista sen on täytynyt olla vuonna 53 eKr., kun Julius Caesar ja hänen roomalaiset joukkonsa liittyivät ensimmäisen kerran pienellä saarella asuneiden kelttiläisten uudisasukkaiden joukkoon. Kauniin kiven Pont Neufin tai Pont St. Michel, joka yhdisti saaren oikealle ja vasemmalle rannalle, oli kaksi puista siltaa. Jos haluat kokea sen itse, voit varata hotellin Île de la Citésta.
  • Pariisissa on edelleen roomalaisia ​​raunioita. Pariisin ensimmäisten vuosisatojen aikana (noin 53 eKr.–212 jKr.) Pariisi oli roomalainen kaupunki, jossa oli akvedukti, yleiset kylpylät, kivisuihkulähteet ja 10 000-paikkainen areena, jonne gallo-roomalaiset saattoivat kokoontua katsomaan kristittyjen teurastusta. Muutamia jäänteitä tästä ajanjaksosta on edelleen olemassa. Esim. Arènes de Lutèce, mureneva kivi amfiteatteri 5. kaupunginosassa, juontaa juurensa 1. vuosisadalle. Voit myös nähdä osia Musée de Clunyn yleisistä kylpylöistä ja muinaisen roomalaisen kaupungin fragmentteja arkeologisessa kryptassa Notre Damen katedraalin esplanadin alla Île de la Citélla.
  • Pont Neuf ei tarkoita “siltaa yhdeksän”. Île de la Citésta puheen ollen, ihana kivisilta, jonka ylität sinne päästäksesi – Pont Neuf – ei ole Pariisin yhdeksäs silta. Nimestään huolimatta sillä ei ole mitään tekemistä numeron yhdeksän kanssa. Pont Neuf tarkoittaa “uutta siltaa”, jonka nimesi kuningas Henrik III, joka määräsi sen rakentamisen vuonna 1578. Hän kutsui sitä “uudeksi sillaksi”, koska sillä oli aikansa hyvin moderneja piirteitä. Se oli ensimmäinen silta ilman sille rakennettuja taloja, Pariisin levein silta (jonkin aikaa) ja ensimmäinen, jossa oli jalkakäytävät, joten se on ihanteellinen paikka seurustella. Nykyään se on Pariisin vanhin olemassa oleva silta.
  • Bastillen myrsky oli symbolinen teko. Yksi Ranskan suurimmista juhlapäivistä on Bastille-päivä 14. heinäkuuta. Värikäs ilotulitus valaisee Eiffel-tornia, panssaroidut panssarivaunut vierivät alas Champs-Elysées-suomella sotilasparaatissa, matalalla lentävät suihkukoneet repeävät taivaalla ja roiskuvat perässä sinistä, valkoista ja punaista savua – kaikki juhlistaakseen myrskyä Bastillen vankilassa 1789 ja sen vankien vapauttaminen. Bastille tunnettiin poliittisista vangeista, erityisesti monarkiaa avoimesti kritisoivista. Mutta sinä päivänä, jona Bastille rynnittiin, vankilassa ei ollut merkittäviä poliittisia vankeja. Itse asiassa vankeja oli vain 7 ja heistä neljä oli vangittu shekin väärentämisestä.